Beste bezoeker,

Heeft u een waarneming, bijzonder of niet bijzonder, schroom niet om deze door te geven. Dit kan via onze website, via het menu. Klik op waarnemingen invoeren. Vervolgens verschijnt een pop-up venster, met als adresregel:

http://vwgheerenveen.waarneming.nl/waarnemingen_all_wg3.php?groep=1

De titel van dit venster is "Vogelwacht Heerenveen-Oranjewoud"

Hier kunt u uw waarneming invoeren:

Allereerst klikt u op de knop Invoeren.

U ziet nu een invoerschema met aan de rechterkant een kaart van Heerenveen en omstreken.

Let op velden met een ! deze zijn verplicht.

 Als u de volgende stappen volgt kan het niet mis gaan: 

 

1.       Hier moet u uw e-mail adres invullen. Deze is alleen zichtbaar voor de admin. (Als u ingelogd en geregistreerd bent hoeft dit niet. Registreren kan via www.waarneming.nl)

2.       Controleer de datum (voert u niet op dezelfde dag uw waarneming in, dan moet u de datum aanpassen.)

3.       Naast de datum kunt u het tijdstip van waarnemen invoeren (niet verplicht, maar soms wel bruikbaar voor bijvoorbeeld onderzoek)

4.       Vul de naam van het gebied in. Weet u dit niet, vul dan u de naam van de gemeente in. (daarna in het kaartje de exacte lokatie aangeven) 

5.       Kies hierna de juiste soortgroep, deze staat automatisch op vogels. Met het pijltje rechts kunt u een andere dier – of plantengroep kiezen.

6.        Voor soort hoeft u alleen de eerste letters in te tikken, hierna wordt automatisch een lijst met namen zichtbaar waaruit u kunt kiezen.

7.       Hierna kunt u bijzonderheden zoals aantal, kleed, gedrag etc… invoeren al naar gelang uw waarneming. Als u twijfelt over u waarneming, zet dan het vinkje in het vakje zeker uit. Er komt dan een vraagteken bij de waarneming te staan.  

8.       Het invoeren van de gedragis wel handig voor andere waarnemers, zeker bij de zeldzamere soorten. Zo wordt duidelijk of bijvoorbeeld een zeldzame vogel nog ter plaatse is, of al weer is gevlogen. Ook hier is er weer keuze uit een aantal    mogelijkheden. 

9.       Er volgen nu nog een aantal invoermogelijkheden voor o.a. biotoop, weer, andere bijzonderheden en een toelichting op de locatie.

10.    Bijna klaar, maar nog een belangrijke stap. Indien u een kwetsbare soort heeft gezien kunt u de locatie beschermen door een embargo in te stellen. Hoe en wat kunt u lezen als u het informatie-icoontje aanklikt.

11.    Controleer voor de zekerheid of u de juiste soort heeft ingevulden bevestig u uw waarneming door op de knop 'OK'  te drukken.

12.    LET OP,na enige momenten verschijnt onder in beeld de naam van de soort die u heft ingevoerd, dit kan enige momenten duren. Druk niet nogmaals!

Als er problemen zijn kunt u altijd een mailtje sturen naar vogelwachtheerenveenoranjewoud@gmail.com

Activiteiten

Juni 2019
Z M D W D V Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Onze meedenkers:

Nordwin College

 

noordoost

 

logo stichting tijd

 

Foto achtergrond: Jacob Raymond de Boer